TÁMOP

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatási szerződés száma TÁMOP 4.2.1./B-09/1/KMR-2010-0003.

The European Union and the European Social Fund have provided financial support to the project under the grant agreement no. TÁMOP 4.2.1./B-09/1/KMR-2010-0003.

Eddigi látogatóink

 

Magyar térképrajzok az UNESCO Sangsaeng folyóiratban

A Sangsaeng folyóirat Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben jelenik meg az UNESCO támogatásával. A 38. számukban a fő téma a térképészet volt, beleértve egy cikket a gyerekeknek és a gyerekek által készítendő térképekről. A szöveg illusztrálására két magyar térképrajzot is választottak...

A Sangsaeng folyóirat angol nyelven, évente háromszor jelenik meg Dél-Koreában. Kiadója az Ázsiai és Csendes-óceáni EIU (Education for International Understanding) Központ, ami az UNESCO intézménye. A folyóirat címének a jelentése magyarul: együttélés illetve kölcsönös segítség.

A 2013 decemberében megjelent 38. számukban a fő téma a térképészet volt, szerepe az oktatás és a mindennapokban. Az egyik cikk címe "Maps for children, by children", vagyis "Gyerekeknek és gyerekek által készített térképek". Négy oldalon olvashatunk a közoktatásban alkalmazott térképekről, iskolai atlaszokról valamint az ICA (Nemzetközi Térképészeti Társulás) nemzetközi térképrajz-versenyről. A színes ábrák között kettőt a korábbi években benevezett magyar térképrajzokból választottak ki:

- A 2007-ben Berecz Zsófia által készített "Üvegablak-terv"

- Az 1993-ban, az első térképrajz-versenyre készített "No smoking", amelynek szerzője Horváth Ágnes

A folyóiratot itt lehet letölteni pdf formátumban:

http://www.unescoapceiu.org/board/bbs/board.php?bo_table=m411&wr_id=68

A cikk a 15. oldalon található.

Személyes eszközök
Bejelentkezés