TÁMOP

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatási szerződés száma TÁMOP 4.2.1./B-09/1/KMR-2010-0003.

The European Union and the European Social Fund have provided financial support to the project under the grant agreement no. TÁMOP 4.2.1./B-09/1/KMR-2010-0003.

Eddigi látogatóink

 

Magyar siker a 2015-ös térképrajzverseny nemzetközi döntőjében

A nemzetközi zsűri döntése alapján Sturcz Valentina munkája (Legyen a zene mindenkié!) 2. díjat nyert a 13-15 éves korcsoportban. Gratulálunk a nyertesnek a szép eredményért!

2015. augusztus 23 és 28 között a Nemzetközi Térképészeti Társulás (ICA) Rio de Janeiróban megtartotta XXVII. konferenciáját. Ebből az alkalomból egy nemzetközileg elismert térképészekből álló zsűri bírálta a világ különböző földrészeiről érkezett térképrajzokat. Ebben az évben összesen tizenkét díjat osztottak ki, korcsoportonként hármat. A Magyarországról küldött három darab térképrajz között Sturcz Valentina művét (Címe: Legyen a zene mindenkié!) 2. hellyel díjazták a 13-15 éves korcsoportban.


Sturcz Valentina munkája

Valentina a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója, tanárnője Szabó Júlia.

A díjazott országok a következők voltak:

  • Európa: Bulgária, Görögország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Románia és Szlovénia
  • Amerika: Mexikó
  • Ázsia: Indonézia, Kína, Malajzia és Sri Lanka

 

A közönségdíjat Pan Sin Yin (15 éves, Malajzia) térképrajzát kapta.

 

Szívből gratulálunk Valentinának!!!

Személyes eszközök
Bejelentkezés